De kern van DASSY werkkleding zit ‘m in de stof. Net daarom worden er reeds van bij de stofkeuze strenge kwaliteitseisen gesteld die daarna veelvuldig worden getest om het beste resultaat te behalen. Deze vastberaden aanpak zorgt voor duurzame, slijt-, kleur- en vormvaste stoffen, waarbij comfort en design eveneens een cruciale rol spelen.

De werkkledij van DASSY is sinds kort gecertificeerd met het Oeko-Tex® standard 100 label. Dit betekent dat de kledij, van de garen tot de accessoires, getest is tegen schadelijke stoffen. Alle componenten, zonder uitzondering, voldoen aan de eisen van de Oeko-Tex® criteria catalogus. Daarom ontving de DASSY werkkledij de nodige certificering en heeft het recht op het gebruik van het Oeko-Tex® label. Dit teken is gemakkelijk herkenbaar en een teken van vertrouwen voor de gebruiker.

Cordura
PA05 – PA06, 100% nylon,
+/- 220 g/m² , +/- 285 g/m²

Dé stof bij uitstek voor buitengewoon sterke en slijtvaste kledij. De polyamidevezel die u terugvindt in de Cordura® stof verzekert een superieure duurzaamheid. Een extra behandeling maakt deze bovendien stof- en waterafstotend voor een eenvoudig onderhoud en optimaal draagcomfort. DASSY gebruikt deze stof om de kleding te versterken, daar waar de kans op slijtage het grootst is. Cruciale punten zoals elleboogstukken en borst-, broek- en kniezakken worden hierdoor steviger en slijtvaster.

Cordura® Stretch
PA 07 – 92% polyamide – 8% elastaan, +/- 350 g/m²

De Cordura® Stretch-stof combineert de superieure duurzaamheid van de Cordura®-polyamidevezel met het comfort van 2-weg elasticiteit. DASSY gebruikt deze stof om op strategische plaatsen de kleding te versterken en de drager tegelijkertijd extra elasticiteit te bieden. Kniezakken en elleboogstukken worden zo niet alleen slijtvaster, maar ook flexibeler om een optimale bewegingsvrijheid te garanderen.

Polyester-Katoen
PESCO 41 (+/-245 g/m²), PESCO 61 (+/-245 g/m²), PESCO 63 (+/- 250 g/m²), PESCO 64 (+/-300 g/m²),
65% polyester – 35% katoen

Deze vezelcombinatie zorgt voor duurzame stoffen die uiterst comfortabel zijn om te dragen. De mix van polyester katoen is erg slijtvast en biedt een hoge kleurvastheid, ook bij regelmatig wassen op hoge temperatuur. Dankzij de algemeen bekende kwaliteiten vormt deze stof een vaste waarde in verschillende sectoren.
De PESCO 63, gebruikt in de D-FX collectie heeft een waterafstotende finish en is voorzien van mechanische stretch voor meer bewegingsvrijheid.
De PESCO 41, gebruikt in de D-FX Flex collectie heeft een extra soepele afwerking voor beter draagcomfort en is voorzien van mechanische stretch voor meer bewegingsvrijheid.
Kies uit de drie verkrijgbare grammages in het DASSY aanbod: +/- 245, +/- 250 of +/- 300 g/m² naargelang de specifieke werkomstandigheden.

Canvas, Polyester-Katoen
PESCO 25 – 65% polyester – 35% katoen, +/- 295 g/m²

Extreem slijtvast en kenmerkend voor zijn superieure duurzaamheid, dankzij een mix van polyester en katoen. De lichte horizontale mechanische stretch biedt extra bewegingsvrijheid en draagcomfort. Bovendien werd de binnenkant van de stof bewerkt, waardoor die nog zachter aanvoelt. Het specifieke weefpatroon geeft deze stof een stoere, ruige look die wordt behouden dankzij een hoge kleurvastheid. Met een optimaal stofgewicht van +/- 295 g/m² is deze canvas stof bovendien aangenaam om dragen zowel in de zomer als in de winter. Kortom, allerlei voordelen verweven in één enkele stof.

Canvas, Katoen-Polyester
COPES 60 – 60% katoen – 40% polyester, +/- 340 g/m²

Sterke stofmix van katoen en polyester met een hoge slijtvastheid en een ruige look. Een duurzame stof die bovendien aangenaam zacht aanvoelt tijdens het dragen. Dit hoog draagcomfort wordt verder gecombineerd met een optimale bewegingsvrijheid, dankzij de lichte horizontale mechanische stretch.

Cordura® Stretch voor inzetstukken
PASPA 01 – 88% polyamide – 12% elastaan, +/- 260 g/m²

Elastisch én sterk. Deze stofmix linkt de ultieme bewegingsvrijheid van 4-weg stretch aan de uiterst duurzame Cordura®-vezel. Deze Cordura® Stretch wordt vakkundig gebruikt voor inzetstukken op strategische plaatsen van de werkkleding, precies daar waar extra elasticiteit nodig is, vb. in het kruis, aan de achterkant onder de tailleband, op de knieën en/of in de knieholte. Door de toevoeging van de sterke Cordura® polyamidevezel worden deze slijtgevoelige plaatsen bovendien ook verstevigd, zonder dat de drager aan bewegingsvrijheid hoeft in te boeten.

Katoen
CO 43 – 100% katoen, +/- 320 g/m²

Deze katoenvariant wordt gebruikt om de DASSY collecties uit te breiden. Kleding gemaakt uit katoen voelt van nature steeds aangenaam. Bovendien bieden de isolerende en ventilerende eigenschappen een meerwaarde bij de toepassing voor werkkledij. De gebruikte CO 43 katoenvariant staat garant voor een sterkere en duurzame stof, wat de levensduur van het katoenen kledingstuk verhoogt. Houd bij aankoop van katoenen kledij wel steeds rekening met een krimpgevoeligheid bij de eerste wasbeurten.

Jeansstof
CO93 – 89,5% katoen – 10,5% elastaan, +/- 320 g/m² (9,5 oz)
CO94 – 91% katoen – 8% polyester – 1% elasthaan, +/- 390 g/m² (11,5 oz)

Deze stretch denim zorgt voor werkkleding met een hoog draagcomfort. Door het hoge aandeel elastaan is de CO 93 nóg flexibeler dan de CO 94. Beide stofkwaliteiten zijn ‘enzyme stonewashed’ voor een typische jeanslook en extra zachtheid en flexibiliteit.