Winkelwagen

Veiligheidsschoenen op het werk zijn belangrijk. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en kan ernstige gevolgen hebben. Gelukkig beschermt de juiste werkschoen je tegen scherpe objecten op de vloer, iets zwaars dat op je tenen valt, of tegen vochtige en gladde ondergronden. Maar een schoen moet ook passen: bij jou én bij je werk. Hoe kies je nou de juiste werkschoen? We leggen het je graag uit.

De juiste klasse werkschoen

Veiligheidsschoenen zijn ingedeeld in verschillende klassen met verschillende eigenschappen:

  • S1 Werkschoen: Heeft een veiligheidsneus, is antistatisch en neemt energie op in de hiel. Deze schoen is daardoor geschikt voor werken in een droge omgeving, zoals binnen.
  • S1P Werkschoen: Heeft een veiligheidsneus, is antistatisch en neemt energie op in de hiel, maar is ook voorzien van een veiligheidszool. Daarom is deze schoen geschikt voor werkplekken waar scherpe objecten op de grond kunnen liggen, zoals spijkers of glas.
  • S2 Werkschoen: Heeft een veiligheidsneus, is antistatisch en neemt energie op in de hiel, en is daarnaast beter bestand tegen water. Deze schoen is daardoor juist geschikt voor werken in vochtige omstandigheden.
  • S3 Werkschoen: Combineert de eigenschappen van een S1P én een S2 werkschoen. Het is dus een waterbestendige werkschoen mét veiligheidsneus én veiligheidszool. Het is de meest verkochte werkschoen, omdat hij is alle omstandigheden en tegen alle gevaren beschermt.
  • S4 Werklaars. De S4-klasse heeft betrekking op werklaarzen. De S4 werklaars heeft dezelfde eigenschappen als de S2 werkschoen, maar is 100% waterdicht en natuurlijk hoger.
  • S5 Werklaars: De S5-klasse heeft eveneens betrekking op werklaarzen. Deze laars heeft dezelfde eigenschappen als de S3 werkschoen, maar is ook 100% waterdicht.

Het lijkt dan gemakkelijk om voor de S3 werkschoen te kiezen, die is immers van alle gemakken voorzien. Toch is dat niet altijd de beste keuze. De S3 werkschoen is juist daardoor ook zwaarder en warmer. Werk je binnen, in een droge omgeving? Dan heb je de S3 helemaal niet nodig en krijg je alleen maar warme en dus oncomfortabele voeten. Kies dus een werkschoen die past bij jouw werk en de werkomstandigheden.

Passen met werksokken

Let ook goed op de maat van je nieuwe werkschoen. Niets is vervelender dan een (werk)schoen die eigenlijk net niet past. Schoenen die te klein zijn gaan knellen, maar bij een te grote schoen verhoog je de kans op blaren. Hou bij het passen ook rekening met je werksokken. Thermosokken of juist verkoelende sokken verhogen het comfort voor je voeten, maar kunnen ook net wat dikker of dunner zijn dan andere sokken. Ook een eventuele inlegzool kan hier een verschil maken.

Weet je nu welk type veiligheidsschoen of -laars je nodig hebt? Bekijk dan ons assortiment werkschoenen. Met de ruime keuze aan merken, kleuren en soorten weten we zeker dat jouw volgende werkschoen er ook tussen zit. Weet je nog niet zeker welke schoen jij nodig hebt? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.